Limuzinski rio za 260 Slovencev

Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina
Rio je od ponedeljka pri nas na prodaj tudi v podaljšani limuzinski različici, ki v primerjavi s kombilimuzino v notranjosti prinaša več prostora in za 101 liter večji prtljažnik. Po besedah uvoznika naj bi bil vsak peti prodan rio limuzinski.
Oglej si celoten članek

Rio je v tri- in petvratni različici k nam zapeljal lani, zdaj pa se mu je pridružila še limuzinska različica, ki je prav tako delo znanega Kijinega oblikovalca Petra Schreyerja, ki se je proslavil pri uglednih nemških znamkah.

Motorna maska je na las podobna kot pri kombilimuzini, na daleč pa bo prepoznavna zaradi LED-svetilnih elementov. Podaljšan zadek zaznamujejo ozka in razpotegnjena kombinirana svetila, ki se zajedajo globoko v bok vozila. Drugače je oblikovan tudi hišni znak.

Foto: Gregor Prebil Kia rio limuzina Limuzina bo bližje tistim, ki cenijo več udobja za noge in glavo v notranjosti. Novinec je namreč od tri- in petvratne različice daljši za 320 milimetrov. Večji je tudi prtljažnik, ki meri 389 litrov. Notranjost je povzeta po krajših bratih, kot so stikala povzeta po videzu pilotske kabine in merilniki v obliki treh cilindrov. Za pestrost poskrbijo različni barvni odtenki, za uporabnost pa številne odlagalne površine. Vozniku je serijsko v pomoč na voljo sistem ESP, priključki za različne naprave vključno z možnostjo povezave do brezročnega telefoniranja Bluettoth, pametni ključ, električno ogrevani sedeži, ogrevan je lahko tudi volanski obroč.

Trenutno sta na izbiro dva bencinska štirivaljna agregata. Vstopni je 1,25-litrski bencinar z močjo 63 kilovatov (85 KM) in navorom 121 Nm, močnejši 1,4-litrski ima največjo moč 80 kilovatov (109 KM) in 137 Nm navora.

Foto: Andrej Leban Kia rio Cene za šibkejši pogonski agregat se začnejo pri 11.290 evrih, za močnejšega je treba odšteti dodatnih tisoč evrov. Kia na ceno po ceniku dodaja joker popuste, ki lahko avto pocenijo za skupno 600 evrov. Uvoznik načrtuje, da bo letos prodal 260 limuzinskih različic ria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:22 2. Marec 2012.

    Rio sport sedan je brez dvoma najlepša limuzina v nižjem in nižjem srednjem razredu. Mislim, da bi morali pri Kii …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.