Loeb bo dirkal z nizkocenovnikom

Foto: Citroën
Foto: Citroën
Citroën je objavil prve fotografije in podrobnosti o športni WTCC-različici modela C-elysee.
Oglej si celoten članek

Z novim dirkalnikom se bo francoski proizvajalec z devetkratnim prvakov v reliju Sebastianom Loebom na čelu prvič preizkusil na cestnih dirkah v prvenstvu World Touring Car.

Foto: Citroën Citroën C-Elysee WTCC Citroën je za prvenstvo WTCC izbral nizkocenovni model C-elysee in ga spremenil v vrhunski dirkalni stroj. Pod motornim pokrovom 1.100 kilogramov težkega dirkalnika je 1,6-litrski štirivaljni turbobencinski motor z 283 kilovati moči (380 KM) in 400 Nm navora, ki ga poznamo iz modela DS3 WRC. Moč se na prednji kolesi prenaša preko sekvenčnega šeststopenjskega menjalnika.

Citroën je za c-elysee WTCC predvidel bolj agresiven sprednji del s spojlerjem iz ogljikovih vlaken, odprtine za zrak na motornem pokrovu, nove pragove, razširjene blatnike, velik zadnji spojler, zadnji difuzor in komplet 18-palčnih koles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.