Mala zvezda v “fantastični” Sloveniji

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Predstavitev razreda A je prva mednarodna predstavitev pri nas in zadetek v polno. Nad Slovenijo navdušen tudi šef Daimlerja Dieter Zetsche.
Oglej si celoten članek

Na cestah med Brnikom, Ljubljano, Vipavsko dolino in Portorožem vse do sredine julija več kot 1.200 novinarjev z vsega sveta spoznava Mercedes-Benzov razred A, ki se je z novo zasnovo, modernimi pogoni, veliko opreme in tudi ceno pomešal v boj za vrh v vse bolj priljubljenem premium kompaktnem razredu. Tam sta doslej kraljevala BMW serije 1 in audi A3, kmalu pa prihaja še volvo V40.

Tako tuji novinarji kot pri samem Mercedes-Benzu so nad potekom predstavitve, gostoljubnostjo in predvsem lepotami Slovenije navdušeni, je povedala Metka Pevec Kejžar iz Autocommercea, slovenskega uvoznika za znamko. "Presenečeni so predvsem nad zeleno podobo. Praktično ni bilo nikogar, s katerim sem se v zadnjih dneh pogovarjala, ki ne bi tega izpostavil," je povedala za Žurnal24.

V sredo se je predstavitve v Portorožu udeležil sam šef koncerna Daimler Dieter Zetsche, ki je napovedal še tri modele, ki bodo v prihodnjem letu in pol izdelani na osnovi A-ja.  “Ni se še zgodilo, da bi kdo od vodilnih v uvodnem govoru toliko hvale namenil državi gostiteljici,” pravi Pevec Kejžareva, ki ima zagotovila, da prva mednarodna predstavitev v Sloveniji zagotovo ne bo zadnja.

“Žena, pozabi na Francijo”

Novinarji so sicer poleg lepot navdušeni tudi nad vijugastimi cestami, eden od nemških novinarjev je tudi dejal, da imajo v Nemčiji precej bolj naluknjane. Veliko jih napoveduje skorajšnji povratek h nam, da si bodo lahko ogledali tudi druge predele, za katere v nabitem dvodnevnem terminu, kolikor je na razpolago posamezni skupini novinarjev, ni časa. Neimenovani vodilni pri Mercedes-Benzu pa je celo spremenil načrt za letošnji poletni dopust z družino, na katerega se je nameraval odpraviti z avtodomom. "Poklical je domov ženo in ji dejal, naj pozabi na Francijo. Prišel bo v Slovenijo."

A bo od septembra na voljo s šestimi motorji, cena v Sloveniji se pricne pri 22.320 evrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.