Manj kazni za neuporabo vinjet

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Prodaja mesečnih in tedenskih vinjet se je v prvih šestih mesecih letos v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala, prodaja letnih pa padla. Kazni za neuporabo vinjete je bilo manj kot v preteklem letu.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Družbe za avtoceste v RS (Dars) je bilo do začetka turistične sezone skupno prodanih 1,3 milijona tedenskih, 295 tisoč mesečnih in 790 tisoč letnih vinjet.

Prodaja tedenskih vinjet se je glede na enako obdobje lani v prvem polletju letos povečala za skoraj pet odstotkov, prodaja mesečnih pa za nekaj manj kot odstotek. Prodaja letnih vinjet je bila medtem manjša za približno tri odstotke, so povedali v Darsu.

Cestninski nadzorniki Darsa so v prvem polletju letos zaradi neuporabe ali nepravilne uporabe vinjet izdali skupno nekaj več kot 19 tisoč plačilnih nalogov, kar je približno dva tisoč manj kot v enakem lanskem obdobju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:59 31. Julij 2012.

    Ljubljanski obroč bi moral biti prevozen brez vinjete, kot je to v nekaterih poštenih državah.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.