Mariborske ceste v katastrofalnem stanju

Foto: Nino Verdnik slovenija 15.04.13. luknje, cesta, promet, luknjasta cesta, maribor, luknje Male Foto: Nino Verdnik Ceste v Mariboru Foto: Nino Verdnik Ceste v Mariboru
Raje zapora kot popravilo. Udarne jame še bolj zacvetele.
Oglej si celoten članek

"Ceste v Mariboru so v katastrofalnem stanju. Lukenj v zadnjih letih ni bilo še nikoli toliko. Nedavno sem si proti naselju Metava skoraj zlomil kolo, ko sem zapeljal v neoznačene luknje. Upam, da bo novi župan za popravilo cest namenil kaj več denarja," je povedal ogorčen Mariborčan.

Župan še ni imel časa

V proračunu Mestne občine Maribor (MOM) je kljub slabemu stanju občinskih cest za investicije in investicijsko vzdrževanje letos namenjenih manj sredstev kot lani, in sicer dobra dva milijona evrov. "Višina sredstev za vzdrževanje in urejanje cest je pomembna postavka v proračunu. Postopki za rebalans še niso stekli, zato v tem trenutku ni mogoče govoriti o višini sredstev za ceste," so pojasnili na MOM. Na vprašanje, ali si je novi župan Andrej Fištravec že ogledal stanje mariborskih cest, pa so nam pojasnili, da si ga še ni utegnil natančno ogledati, "ogled s strokovnimi službami načrtuje v prihodnjih tednih".

Srečko Hvauc, direktor Nigrada, ki vzdržuje občinske ceste, je povedal, da že imajo načrt sanacij, vendar še čakajo na potrditev občine. "Takoj ko dobimo zeleno luč, bomo začeli delo," je pojasnil Hvauc.

Lahko zahtevate odškodnino

Če si na cesti, ki ni sanirana, poškodujete avtomobil, lahko zahtevate odškodnino. "V vsakem primeru je o dogodku smotrno obvestiti policijo in posneti fotografijo mesta, kjer je poškodba nastala. Če ste avto poškodovali na občinski cesti, se velja z zahtevkom praviloma obrniti na občino, oziroma na družbo, ki upravlja s cestami," pravi odvetnik Filip Primec iz odvetniške pisarne Primec in Lah ter dodaja, da je treba tudi dokazati, da cesta ni bila zadostno vzdrževana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:29 17. April 2013.

    se strinjam. Poglejte si marsikatero cesto v LJ. Ko sem prišel iz izvoza Ig lani jeseni, sem skoraj imel nesrečo, …

  • 08:56 16. April 2013.

    ne samo Mariborske - vse ceste v SLO so večinoma katastrofalne

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.