Avto
40 ogledov

Mariborske ceste v katastrofalnem stanju

slovenija 15.04.13. luknje, cesta, promet, luknjasta cesta, maribor, luknje Male
1/3
Nino Verdnik
Raje zapora kot popravilo. Udarne jame še bolj zacvetele.

"Ceste v Mariboru so v katastrofalnem stanju. Lukenj v zadnjih letih ni bilo še nikoli toliko. Nedavno sem si proti naselju Metava skoraj zlomil kolo, ko sem zapeljal v neoznačene luknje. Upam, da bo novi župan za popravilo cest namenil kaj več denarja," je povedal ogorčen Mariborčan.

Župan še ni imel časa

V proračunu Mestne občine Maribor (MOM) je kljub slabemu stanju občinskih cest za investicije in investicijsko vzdrževanje letos namenjenih manj sredstev kot lani, in sicer dobra dva milijona evrov. "Višina sredstev za vzdrževanje in urejanje cest je pomembna postavka v proračunu. Postopki za rebalans še niso stekli, zato v tem trenutku ni mogoče govoriti o višini sredstev za ceste," so pojasnili na MOM. Na vprašanje, ali si je novi župan Andrej Fištravec že ogledal stanje mariborskih cest, pa so nam pojasnili, da si ga še ni utegnil natančno ogledati, "ogled s strokovnimi službami načrtuje v prihodnjih tednih".

Srečko Hvauc, direktor Nigrada, ki vzdržuje občinske ceste, je povedal, da že imajo načrt sanacij, vendar še čakajo na potrditev občine. "Takoj ko dobimo zeleno luč, bomo začeli delo," je pojasnil Hvauc.

Lahko zahtevate odškodnino

Če si na cesti, ki ni sanirana, poškodujete avtomobil, lahko zahtevate odškodnino. "V vsakem primeru je o dogodku smotrno obvestiti policijo in posneti fotografijo mesta, kjer je poškodba nastala. Če ste avto poškodovali na občinski cesti, se velja z zahtevkom praviloma obrniti na občino, oziroma na družbo, ki upravlja s cestami," pravi odvetnik Filip Primec iz odvetniške pisarne Primec in Lah ter dodaja, da je treba tudi dokazati, da cesta ni bila zadostno vzdrževana.

Komentarjev 2
  • zdrej 09:29 17.april 2013.

    se strinjam. Poglejte si marsikatero cesto v LJ. Ko sem prišel iz izvoza Ig lani jeseni, sem skoraj imel nesrečo, ker je cesta taka, kot če bi bil led pri lepem sončnem vremenu.Kaj čemo, samo da so stožice.

  • dragec 08:56 16.april 2013.

    ne samo Mariborske - vse ceste v SLO so večinoma katastrofalne