Mazda je predstavila novega velikana

Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90 Foto: Mazda mazda CX-90
Mazda je predstavila svojega novega križanca, mazdo CX-90.
Oglej si celoten članek

Mazda CX-90 bi v Evropi sicer bila velik križanec v ponudbi Mazde, v ZDA pa velja za srednje velikega križanca. V bistvi pa gre za povečano evropsko mazdo CX-60 in je drugi model Mazdine nove linije velikih križancev, ki jo bosta poleg obeh omenjenih križancev do konca leta predstavljala še dva: mazda CX-80 v Evropi in Japonski ter mazda CX-70 v ZDA.

Evropski kupci bodo torej razočarani, saj bo predstavljeni CX-90 na voljo predvsem v ZDA.

Test Mazda z novim SUV modelom zapeljala na igrišče za velike fante

Foto: Mazda mazda CX-90

Mazdo CX-90 so zato razvili predvsem v okviru tistega, kar pričakujejo stranke a severnoameriškem trgu. To pomeni predvsem, da je avtomobil širok in dovolj dolg, da omogoča tri vrste sedežev. Ohranja pa tudi pričakovano dinamične vozne lastnosti in izraža »občutek vitalnosti«, ki ga omogoča oblikovni jezik KODO. Tako kot v mazdi CX-60, pa tudi v mazdi CX-90 lahko zaznamo elemente japonske estetike.

Wanklov motor V prid elektrike se je vrnil rotacijski motor na bencin

Pod motornim pokrovom bo na voljo predvsem novi 3,3-litrski turbobencinski vrstni šestvaljnik, ki mu bo pomagal 48-voltni blagi hibrid, na voljo pa bo tudi priključno hibridni pogonski sklop z 2,5-litrskim štirivaljnikom in elektromotorjem. Tudi tu bo na voljo štirikolesni pogon s prioriteto zadnjega pogona.

Foto: Mazda mazda CX-90

Pri Mazdi izpostavljajo tudi možnost tretje sedežne klopi, ki so ji namenili lastne šobe klimatske naprave, in vrsto možnosti nastavitev po lastni želji. Opozarjajo tudi na sistem »pogled skozi«, ki intuitivno prikazuje informacije, ki so potrebne za vožnjo, vozniku pa je na voljo tudi velik projekcijski zaslon na vetrobranskem steklu.

Intervju Mazda spet povsem izven okvirjev

Foto: Mazda mazda CX-90

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.