Mazda predstavila povsem novi SUV

Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30
Mazdina varovana skrivnost je končno razkrita. Na avtomobilskem salonu v Ženevi so razkrili povsem nov model CX-30.
Oglej si celoten članek

Za tiste, ki jim je mazda CX-3 premajhna, CX-5 pa prevelika, so pri japonskem proizvajalcu vozil poskrbeli za povsem novi SUV, imenuje se CX-30. Sredi leta prihaja na evropske ceste. Mazda CX-30 je drugi model po mazdi3, ki se ponaša z najnovejšo verzijo Mazdinega oblikovalskega jezika Kodo, ki prinaša bolj dinamične, a hkrati prečiščene linije.

Foto: Mazda Mazda CX-30

Tukaj je Mazda uvaja hibrid med dizlom in bencinarjem

Prečiščena potovalna kabina narejena po zgledu na mazdo3, vključno z novim multimedijskim sistemom in zaslonom velikosti 8,8-palca in ponuja dovolj prostora za štiri odrasle potnike. V primerjavi z omenjeno kombilimuzino je lažje vstopanje in izstopanje iz vozila in boljša preglednost na cesto.

Foto: Mazda Mazda CX-30

Če bi vedela ... Mazda CX-5 presenetila in šokirala

Pod motornim pokrovom bo zadnja generacija skyactiv motorjev, vključno s tehnologijo skyactiv-X. To pomeni 1,5- in 2,0-litrski bencinski motor in 1,8-litrski dizelski motor. Opcijsko naj bi bil na voljo tudi štirikolesni pogon.

Foto: Mazda Mazda CX-30

Končno za volanom Prva vožnja: Nova mazda3, ali kaj še preostane vozilom v golfovem razredu?

V primerjavi z mazdo3 je CX-30 dodatno od tal oddaljena za 2,5 centimetra, volumen prtljažnika je 430 litrov. Vozilo v dolžino meri 4,39 metra, v širino 1,79 metra, v višino 1,54 metra, medosna razdalja meri 2,65 metra.

Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30 Foto: Mazda Mazda CX-30

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    17:16 5. Marec 2019.

    Vse je podvrženo zunanjemu dizajnu, od katerega lastnik, ko sede za volan, nima nič, ne pa praktičnosti. Niti ne vidi, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.