Avto
5567 ogledov

Mazda predstavila povsem novi SUV

Mazda CX-30
1/18
Mazda
Mazdina varovana skrivnost je končno razkrita. Na avtomobilskem salonu v Ženevi so razkrili povsem nov model CX-30.

Za tiste, ki jim je mazda CX-3 premajhna, CX-5 pa prevelika, so pri japonskem proizvajalcu vozil poskrbeli za povsem novi SUV, imenuje se CX-30. Sredi leta prihaja na evropske ceste. Mazda CX-30 je drugi model po mazdi3, ki se ponaša z najnovejšo verzijo Mazdinega oblikovalskega jezika Kodo, ki prinaša bolj dinamične, a hkrati prečiščene linije.

Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda

mazda 6 Tukaj je Avto Mazda uvaja hibrid med dizlom in bencinarjem

Prečiščena potovalna kabina narejena po zgledu na mazdo3, vključno z novim multimedijskim sistemom in zaslonom velikosti 8,8-palca in ponuja dovolj prostora za štiri odrasle potnike. V primerjavi z omenjeno kombilimuzino je lažje vstopanje in izstopanje iz vozila in boljša preglednost na cesto.

Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda

Mazda CX-5 Če bi vedela ... Avto Mazda CX-5 presenetila in šokirala

Pod motornim pokrovom bo zadnja generacija skyactiv motorjev, vključno s tehnologijo skyactiv-X. To pomeni 1,5- in 2,0-litrski bencinski motor in 1,8-litrski dizelski motor. Opcijsko naj bi bil na voljo tudi štirikolesni pogon.

Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda

Mazda 3 Končno za volanom Avto Prva vožnja: Nova mazda3, ali kaj še preostane vozilom v golfovem razredu?

V primerjavi z mazdo3 je CX-30 dodatno od tal oddaljena za 2,5 centimetra, volumen prtljažnika je 430 litrov. Vozilo v dolžino meri 4,39 metra, v širino 1,79 metra, v višino 1,54 metra, medosna razdalja meri 2,65 metra.

Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda
Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda
Mazda CX-30 | Avtor: Mazda Mazda

Komentarjev 1
  • ode 17:16 05.marec 2019.

    Vse je podvrženo zunanjemu dizajnu, od katerega lastnik, ko sede za volan, nima nič, ne pa praktičnosti. Niti ne vidi, katere barve je njegov avto.