Mazda3 z ekološkim dizlom

Foto: Žurnal24 Mazda3. (Foto: Mazda)
Mazda3 je odslej na voljo s prenovljenim 1,6-litrskim dizelskim motorjem, ki je po novem spojen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in ustreza standardom Euro 5.
Oglej si celoten članek

Prenovljeni 1,6-litrski dizelski motor zagotavlja boljše zmogljivost in navor ter tako tudi večje uživanje v vožnji. Prenovljeni agregat zdaj porabi manj goriva in ustreza okoljevarstvenim standardom Euro 5.

Prenovljena različica 1,6-litrskega dizelskega motorja MZ-CD s tehnologijo skupnega voda je odslej na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Nov je turbopolnilnik z variabilno geometrijo, prav tako je nov sistem neposrednega vbrizga. Moč motorja je 85 kW/116 KM (6 KM več v primerjavi s prejšnjim agregatom). Največja moč je dosegljiva pri 3.600 vrt./min (400 vrt./min manj kot pri prejšnjem motorju), 270 Nm najvišjega navora je dosegljivega v razponu hitrosti motorja med 1.750 in 2.700 vrt./min. Poraba je v povprečju nižja za 2,2 odstotka, kar v praksi pomeni, da znaša 4.4 l/100 km v kombiniranem ciklu (prej 4.5 l/100 km), hkrati pa so izpusti ogljikovega dioksida v ozračje nižji za 1,7 odstotka (zdaj 117 g/km pri kombinirani vožnji). K temu dodajmo še, da je sistem filtra trdnih dizelskih delcev (DPF) odslej brez vzdrževanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.