Avto
19 ogledov

Mazda3 z ekološkim dizlom

Mazda3. (Foto: Mazda) Žurnal24 main
Mazda3 je odslej na voljo s prenovljenim 1,6-litrskim dizelskim motorjem, ki je po novem spojen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in ustreza standardom Euro 5.

Prenovljeni 1,6-litrski dizelski motor zagotavlja boljše zmogljivost in navor ter tako tudi večje uživanje v vožnji. Prenovljeni agregat zdaj porabi manj goriva in ustreza okoljevarstvenim standardom Euro 5.

Prenovljena različica 1,6-litrskega dizelskega motorja MZ-CD s tehnologijo skupnega voda je odslej na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Nov je turbopolnilnik z variabilno geometrijo, prav tako je nov sistem neposrednega vbrizga. Moč motorja je 85 kW/116 KM (6 KM več v primerjavi s prejšnjim agregatom). Največja moč je dosegljiva pri 3.600 vrt./min (400 vrt./min manj kot pri prejšnjem motorju), 270 Nm najvišjega navora je dosegljivega v razponu hitrosti motorja med 1.750 in 2.700 vrt./min. Poraba je v povprečju nižja za 2,2 odstotka, kar v praksi pomeni, da znaša 4.4 l/100 km v kombiniranem ciklu (prej 4.5 l/100 km), hkrati pa so izpusti ogljikovega dioksida v ozračje nižji za 1,7 odstotka (zdaj 117 g/km pri kombinirani vožnji). K temu dodajmo še, da je sistem filtra trdnih dizelskih delcev (DPF) odslej brez vzdrževanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.