Mazdina najbolj varovana skrivnost

Foto: Mazda
Foto: Mazda
Mazdina najbolj varovana skrivnost, povsem nov kompaktni model športnega terenca CX-3, bo javnosti prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Uradno razkritje bo 19. novembra.
Oglej si celoten članek

Mazda bo svojo družino CX razširila na vstopni model CX-3, ki bo predstavljen hkrati s prenovljenim CX-5.

Japonski proizvajalec, razen prve skice in uradne potrditve, da premiera sledi na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, podrobnosti ne razkriva. Zelo verjetno si bo platformo delil s prihajajočo mazdo2.

Po nekaterih informacijah naj bi bil CX-3 za 30 centimetrov krajši od CX-5, prostornina prtljažnika naj bi bila 400 litrov. Omenja se tako pogon na prednji kolesi, kot vsekolesni pogon 4x4. Motorja naj bi bila dva, 1.5L skyactiv-G bencinski agregat in 1.5L skyactiv-D dizelski agregat. Moč na cesto prenašata ročni šeststopenjski in samodejni menjalnik.

Mazda naj bi nov model začela prodajati prihodnje leto, CX-3 pa se bo pridružil dolgi vrsti konkurentov, ki so mitsubishi ASX, nissan juke, suzuki vitara, jeep renegade, fiat 500X, honda HR-V ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.