Avto
14 ogledov

Mazdina najbolj varovana skrivnost

Mazda CX-3 Mazda
Mazdina najbolj varovana skrivnost, povsem nov kompaktni model športnega terenca CX-3, bo javnosti prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Uradno razkritje bo 19. novembra.

Mazda bo svojo družino CX razširila na vstopni model CX-3, ki bo predstavljen hkrati s prenovljenim CX-5.

Japonski proizvajalec, razen prve skice in uradne potrditve, da premiera sledi na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, podrobnosti ne razkriva. Zelo verjetno si bo platformo delil s prihajajočo mazdo2.

Po nekaterih informacijah naj bi bil CX-3 za 30 centimetrov krajši od CX-5, prostornina prtljažnika naj bi bila 400 litrov. Omenja se tako pogon na prednji kolesi, kot vsekolesni pogon 4x4. Motorja naj bi bila dva, 1.5L skyactiv-G bencinski agregat in 1.5L skyactiv-D dizelski agregat. Moč na cesto prenašata ročni šeststopenjski in samodejni menjalnik.

Mazda naj bi nov model začela prodajati prihodnje leto, CX-3 pa se bo pridružil dolgi vrsti konkurentov, ki so mitsubishi ASX, nissan juke, suzuki vitara, jeep renegade, fiat 500X, honda HR-V ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.