Avto
54 ogledov

To je nova Mazda2

Mazda2
1/25
Mazda
Mazda je uradno predstavila novo generacijo svojega mestnega vozila mazde2, ki se na nekaterih trgih prodaja pod imenom demio. Na Japonskem jo bodo začeli prodajati jeseni.

Mazda2 je po modelih mazda CX-5, mazda6 in mazda3 četrta članica Mazdine najnovejše generacije modelov, ki ima v svojem "drobovju" zbrano vso tehnologijo Skyactiv za nižjo porabo goriva, hkrati pa so ji oblikovalci namenili zdaj že prepoznaven dizajn - kodo.

Novinka bo na Stari celini na voljo z na novo razvitim čistim dizelskim motorjem male prostornine Skyactiv-D 1.5 in z različnimi verzijami moči bencinskega motorja  Skyactiv-G 1.5. Poleg Skyactiv karoserije, podvozja ter ročnega ali samodejnega menjalnika bo opremljena še z najnovejšim MZD Connect sistemom povezljivosti, z naborom aktivnih varnostnih pripomočkov i-activense. Japonci potovalni prostor označujejo kot prostoren.

Pričakuje se, da bodo mere ostale enake, kot pri konceptu hazumi, ki je bil predstavljen na avtosalonu v Ženevi, to pomeni 4.070 milimetrov v dolžino, 1,730 milimetrov v širino, in 1,450 milimetrov v višino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.