Avto
21 ogledov

Napoved nove mazde2

Mazda hazumi
1/25
Mazda
Aktualna, druga generacija mazde2 je bila predstavljena že leta 2007. Leta 2010 je sledila manjša prenova. Glede na to, da je konkurenca predstavila nove, tehnološko nadgrajene modele, so novinca pripravili tudi pri Mazdi.

Nova mazda2 še ne bo uradno predstavljena, so pa Japonci za avtosalon v Ženevi pripravili koncept hazumi, ki bo služil kot napoved naslednika svetovnega avtomobila leta 2008. "Dvojka" bo po vzoru družinskih modelov CX-5, mazda6 in mazda3 dobila nov obraz.

Pri Mazdi so se pri snovanju naslednje generacije modelov osredotočajo na štiri ključna področja, in sicer na oblikovanje kodo - duša gibanja, tehnologije Skyactiv, varnostne rešitve mazda proactive safety in na sistem povezljivosti avtomobila z internetom MZD Connect.

Koncept hazumi združuje vse naštete elemente v oblikovni zasnovi naslednje generacije mazdinega mestnega avtomobila - mazde2.

Popolnoma nov 1,5-litrski Skyactiv-D dizelski agregat ima podobne lastnosti kot večji dizelski predstavnik Skyactiv-D 2.2, kar pomeni učinkovito notranje zgorevanje, zvezno razpoložljivost moči in navora ter emisije CO2 pod 90 g/km. Motor izpolnjuje tudi najstrožje zahteve okoljskih predpisov Euro 6 brez dodajanja aditivov ali selektivne katalitične redukcije.

Mazda hazumi:
Tip karoserije: 5-vratna kombilimuzina
Število sedežev: 4
Dolžina x višina x širina (mm): 4.070 x 1.730 x 1.450
Medosna razdalja (mm): 2.585
Motor: SKYACTIV-D 1.5
Menjalnik: SKYACTIV-Drive (6-stopenjski samodejni)
Sistem: i-stop (start-stop sistem), i-ELOOP (sistem regeneracije energije pri zaviranju)
Pnevmatike: 215/45 R18
Velikost koles: 18x8J

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.