Avto
17 ogledov

Novi audi TT

Audi TT
1/4
Audi
Audi bo v Ženevi prikazal novo, tretjo generacijo svojega atraktivnega kupeja TT. Roadster bo sledil konec leta. Na spletu so že prve uradne skice.

Novi audi TT bo narejen na znani Volkswagnovi MQB platformi, na kateri med drugim izdelujejo tudi VW golfa in škodo octavio. V primerjavi s predhodnikom so razširili koloteke, boljša je tudi razporeditev mase, medtem, ko naj bi dimenzije ostale nespremenjene.

V Ingolstadtu pravijo, da so z dodatno uporabo aluminija skupno maso znižali za 100 kilogramov, s tem pa tudi izboljšali vozne karakteristike in varnost. V skladu z zadnjimi modeli koncerna VW bo dobil več tehnologije, motorji so izboljšani in porabijo manj goriva. Kupci bodo lahko izbirali med različico s prednjim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa.

Nos vozila je skladen z najnovejšimi modeli proizvajalca premium vozil. V motorni paleti bo zagotovo dvolitrski štirivaljni turbobencinski agregat z 220 konjskimi močmi.

Za pričakovati je še bencinski agregat 1.8 TFSI z 180 KM, Audi TTS z 280 KM, dvolitrski TDI dizelski agregat z močjo med 180 in 190 KM, kot tudi športno izvedenko TT-RS z 2,5 litrskim TFSI petvaljnim motorjem z močjo med 360 in 380 KM.

Moč se bo na cesto prenašala preko šeststopenjskega ročnega, oziroma šeststopenjskega S-tronic menjalnika z dvojno sklopko.

Audi je slike notranjosti objavil že predhodno. V sporočilu za javnost jo opisuje kot športno, orientirano proti vozniku. "Virtualni" kokpit kombinira instrumentalno ploščo in ekran infotamenta. 12,3-palčni zaslon ponuja dva različna pogleda - klassičen in infontament, zaradi česar potreba po sekundarnem ekranu ni več potrebna.

V notranjosti izpostavljajo volan z odrezanim spodnjim dellom, aluminijaste detajle, spremenjeno osrednjo armaturno ploščo in športne sedeže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.