Avto
71 ogledov

Peugeot 108 se predstavi

Peugeot 108
1/2
Peugeot
Leto 2014 bo očitno leto malčkov. Peugeot v boj za delež v vse popularnejšem razredu stopa z novim peugeotom 108.

Mali peugeot je del trojčka, v katerem sta še citroën C1 in toyota aygo. 3,47 metra dolgi malček si je torej v ime kot zadnji izmed peugeotov namesto sedmice dal osmico. Novosti pa je seveda veliko več, med drugim daje posebno pozornost vpadljivemu videzu, zadnja vrata so iz enega steklenega kosa.

Za štirisedežno notranjost, katere slike še niso javne, Francozi obljubljajo veliko intuitivnosti in nadpovprečen prostornosti (prtljažnik najmanj 180 litrov), podatke izpisujeta klasični analogni merilnik in LCD zaslon. Kot je postal običaj pri tovrstnih avtomobilih, bo na voljo veliko možnosti personalizacije prek različnih barvnih kombinacij zunanjosti, notranjosti, nalepk ... Med drugim je posebne omembe vredna bela barva Lipizan, seveda poimenovana po slovenskih konjih. Ta bo na voljo le za trivratno različico. Okretnost je pri avtu v ospredju, baje naj bi zmogel narediti 360-stopinjski krog znotraj petih metrov.

Posebni poudarek so dali povezljivosti, med drugim se voznikov telefon lahko poveže prek sistema mirror screen, tako da se na zaslonu avtomobila kaže zrcalna podoba vsebina mobilne naprave. Na voljo so tudi posebne aplikacije.

Za pogon bosta skrbela dve različici 1,0-litrskega motorja s 50 kilovati, razlikujeta pa se glede porabe. Na voljo bo tudi z robotiziranim menjalnikom. Med opremo velja izpostaviti še vzvratno kamero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.