Poklic mehanik s takimi projekti postaja spoštovan

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Tudi mehaniki so lahko zvezde.
Oglej si celoten članek

Primož Rožnik je od anonimnega mehanika v Sloveniji postal zvezda. Danes vodi Avtoakademijo pri podjetju GMT, kjer lahko vsi mehaniki pridobijo potrebno znanje o najnovejših tehnologijah, orodjih in še marsičem. Trikratni zmagovalec izbora Mehanik leta je pojasnil, kaj mehaniki pridobijo s prijavo na izbor Mehanik leta.

Rožnik letos ne bo v konkurenci za izbor Mehanika leta 2017, zato pa bo s svojimi bogatimi izkušnjami pri izboru pomagal po strokovni plati. Zakaj se je prvič sploh prijavil na izbor?

MEHANIK LETA 2016 Primož Rožnik je najboljši mehanik v državi

Prijave zbiramo na spletnem naslovu: grega.prebil@zurnal24.si ali marko.krautberger@revijamehanik.si, do 8. oktobra 2017.

Veliko bi jih samo solilo pamet

"Sprejel sem izziv. Želel sem si samopotrditve. Zmaga na izboru Mehanik leta mi je prav to prinesla, dodatno potrditev, da delam dobro in da delam strokovno. Vsekakor sem pridobil tudi nova znanja, saj se je izbor izkazal za zelo kakovostnega. Samodokazovanja med mehaniki manjka. V našem poslu je veliko ljudi, ki veliko in o vsem vedo in pogosto solijo pamet. Pridobil pa sem tudi nove prijatelje iz vrst mehanikov, s katerimi si lahko izmenjujemo znanja,“ pravi Rožnik, ki je po zmagi postal znan tudi v medijskih krogih. V delavnici v Horjulu so se nemalokrat znašle TV kamere, saj je vir informacij, povezanih s servisiranjem in vzdrževanjem vozil.

Mehanik leta 2016 Mehanik leta mora obvladati širok spekter znanj

"Naziv Mehanik leta je prav gotovo pomagal pri samopromociji. Pridobil sem veliko novih strank, iz vse Slovenije, hkrati pa so stalne stranke dobile potrditev o kakovostno opravljenem delu."

Mehaniki morajo postati spoštovani

Rožnik pravi, da se velja na tekmovanje za Mehanika leta prijaviti tudi zato, ker je to eden od odličnih stikov z dobavitelji in novimi tehnologijami. 

Mehanik svetuje Kako bi rabljen avto kupil mehanik leta Primož Rožnik

"Hkrati pa se mi projekt zdi odličen za promocijo samega poklica. Premalo se piše o strokovnosti mehanikov. Nismo samo tisti, ki pobiramo denar, ampak se trudimo za večjo varnost na cesti in za svoje stranke v tej smeri naredimo vse, kar se da," zaključuje Rožnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.