Avto
1653 ogledov

Poklic mehanik s takimi projekti postaja spoštovan

Mehanik leta 2015 Primož Rožnik Gregor Prebil
Tudi mehaniki so lahko zvezde.

Primož Rožnik je od anonimnega mehanika v Sloveniji postal zvezda. Danes vodi Avtoakademijo pri podjetju GMT, kjer lahko vsi mehaniki pridobijo potrebno znanje o najnovejših tehnologijah, orodjih in še marsičem. Trikratni zmagovalec izbora Mehanik leta je pojasnil, kaj mehaniki pridobijo s prijavo na izbor Mehanik leta.

Rožnik letos ne bo v konkurenci za izbor Mehanika leta 2017, zato pa bo s svojimi bogatimi izkušnjami pri izboru pomagal po strokovni plati. Zakaj se je prvič sploh prijavil na izbor?

Mehanik leta 2016 MEHANIK LETA 2016 Avto Primož Rožnik je najboljši mehanik v državi

Prijave zbiramo na spletnem naslovu: grega.prebil@zurnal24.si ali marko.krautberger@revijamehanik.si, do 8. oktobra 2017.

Veliko bi jih samo solilo pamet

"Sprejel sem izziv. Želel sem si samopotrditve. Zmaga na izboru Mehanik leta mi je prav to prinesla, dodatno potrditev, da delam dobro in da delam strokovno. Vsekakor sem pridobil tudi nova znanja, saj se je izbor izkazal za zelo kakovostnega. Samodokazovanja med mehaniki manjka. V našem poslu je veliko ljudi, ki veliko in o vsem vedo in pogosto solijo pamet. Pridobil pa sem tudi nove prijatelje iz vrst mehanikov, s katerimi si lahko izmenjujemo znanja,“ pravi Rožnik, ki je po zmagi postal znan tudi v medijskih krogih. V delavnici v Horjulu so se nemalokrat znašle TV kamere, saj je vir informacij, povezanih s servisiranjem in vzdrževanjem vozil.

Mehanik leta 2016 Mehanik leta 2016 Avto Mehanik leta mora obvladati širok spekter znanj

"Naziv Mehanik leta je prav gotovo pomagal pri samopromociji. Pridobil sem veliko novih strank, iz vse Slovenije, hkrati pa so stalne stranke dobile potrditev o kakovostno opravljenem delu."

Mehaniki morajo postati spoštovani

Rožnik pravi, da se velja na tekmovanje za Mehanika leta prijaviti tudi zato, ker je to eden od odličnih stikov z dobavitelji in novimi tehnologijami. 

Mehanik leta 2016 Mehanik svetuje Avto Kako bi rabljen avto kupil mehanik leta Primož Rožnik

"Hkrati pa se mi projekt zdi odličen za promocijo samega poklica. Premalo se piše o strokovnosti mehanikov. Nismo samo tisti, ki pobiramo denar, ampak se trudimo za večjo varnost na cesti in za svoje stranke v tej smeri naredimo vse, kar se da," zaključuje Rožnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.