Avto
5812 ogledov

Zbiramo prijave: Mehanik leta 2017

Mehanik leta 2016 Anže Petkovšek
Spletni portal Žurnal24.si ter specializirana revija Mehanik in voznik bosta tudi letos izbirala Mehanika leta. Izbor organiziramo četrtič in po tradiciji dodajamo tudi nekaj novosti. Hkrati vse mehanike vabimo, da se prijavijo na izziv.

Mehanik leta je laskavo priznanje tudi v stroki, kar so prepoznali v Sekciji avtoserviserjev pri Obrtni zbornici Slovenije, s katerimi smo letos še okrepili sodelovanje.

Prijave zbiramo na spletnem naslovu: grega.prebil@zurnal24.si ali marko.krautberger@revijamehanik.si, do 8. oktobra 2017.

Naziv Mehanik leta prinaša tudi vsesplošno medijsko in javno prepoznavnost, kar najbolje ve trikratni zmagovalec izbora Primož Rožnik. Izkazalo se je, da je dobil veliko novih strank tudi zaradi naziva Mehanik leta, ki je dokazilo kakovosti, strankam pa vliva dodatno zaupanje v sposobnosti in znanje, hkrati pa pomeni tudi dodatno potrditev pri stalnih strankah.

Mehanik leta 2016 MEHANIK LETA 2016 Avto Primož Rožnik je najboljši mehanik v državi

Mehaniki bodo postali specialisti

Izbor Mehanik leta pa prirejamo tudi zaradi prepoznavnosti poklica in večjega zaupanja ljudi v delo mehanika, ki se je v zadnjem desetletju z napredkom avtomobilske industrije močno spremenilo, še večje spremembe pa se obetajo v prihodnjih letih z bolj množičnim pojavom hibridnih in električnih vozil, pa tudi tehnologije samodejne vožnje.

Vozniki avtomobilov sami avtomobilov ne morejo več popravljati in servisirati, tudi „garažni“ mehaniki ne bodo mogli več popravljati novih vozil. Trend gre v specializacijo poklica, zato bodo morali lastniki vozil mehanikom v prihodnosti še bolj zaupati kot danes in izbirati le najboljše strokovnjake.

Mehanik leta 2016 Primož Rožnik TO SE ZGODI Avto Mehanik leta dokaz, da Slovenci vozila desetletja zaupajo majhnim delavnicam

Motorna vozila današnjega časa so vse bolj tehnično in tehnološko kompleksna, postajajo računalniki na kolesih, zato je zelo pomembno kakovostno vzdrževanje. Tudi starejša vozila potrebujejo dobre servisne mojstre, tako za redne servisne posege kot tudi za različna popravila, saj le tako lahko ostanejo v dobri vozni kondiciji. Seveda si vsak lastnik vozila tudi želi, da so napake in okvare odpravljene v čim krajšem času.

Četrti izbor, nov zmagovalec

Zato letos že četrtič širimo glas o tistih, ki znajo, zmorejo in hočejo. V okviru izbora Mehanik leta 2017 iščemo dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico.

Andraž Boh 24-letni mehanik Avto 24-letni mehanik pokazal, da na mladih svet stoji

Letos smo za najbolje mehanike pripravili tudi bogate nagrade. Pa še nekaj bolj mamljivega je za tiste, ki se prijavijo na tekmovanje. To je priložnost za nova prijateljstva med mehaniki, nova spoznanja, izmenjavo informacij, znanj, orodij, ki so vse kompleksnejša in draga.

Nad tekmovanjem bo bdela strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), obeh medijev, v komisiji pa bo tudi trikratni Mehanik Primož Rožnik, kar pomeni, da bomo letos dobili povsem novega Mehanika leta.

Mehanik leta 2016 Mehanik leta 2016 Avto Mehanik leta mora obvladati širok spekter znanj

Bralci bodo z glasovanjem izbrali deset finalistov, ki se bodo konec novembra v popoldanskem času pomerili na zaključni prireditvi. Tam jih čaka preizkus teoretičnega znanja in preverjanje praktičnih spretnosti. Tudi letos bosta teoretični in praktični del potekala na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), teoretični del v učilnici, praktični pa v šolski avtomehanični delavnici.

Komentarjev 4
 • gardino 15:40 04.oktober 2017.

  Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom ...prikaži več z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%. WhatsApp: +330675086165 davidlarsonfinance@gmail.com davidlarsonfinance@gmail.com

 • Avatar Leon
  Leon 19:47 29.september 2017.

  Poznam dobrega in poceni mehankarja na črno ! Brez računa .

 • batom 07:20 28.september 2017.

  Nujen je brezplacen javen portal za ocenjevanje vseh obrtnikov in podjetnikov. Pa naj folk oceni in komentira, pa bomo videli.

Sorodne novice