Mercedes-maybach guard poviša možnosti preživetja

Foto: Mercedes-Maybach Mercedes-maybach guard Foto: Mercedes-Maybach Mercedes-maybach guard Foto: Mercedes-Maybach Mercedes-maybach guard Foto: Mercedes-Maybach Mercedes-maybach guard Foto: Mercedes-Maybach Mercedes-maybach guard
Mercedes-maybach S600 guard se hvali z najvišjo stopnjo zaščite za potnike v kateremkoli osebnem avtu doslej.
Oglej si celoten članek

Najbolj prestižni mercedes pod soncem je torej na voljo tudi v blindirani izvedenki, namenjeni za ultra petične in ultra ogrožene obenem. 

Kot pove oznaka S600, ga poganja V12 6,0-litrski bi-turbo motor, ki spravi na cesto 390 kW (530 KM).

Pri proizvajalcu so seveda dokaj skopi z ostalimi klasifikacijami, a je z dodatno zaščito in debelejšimi stekli obdan avto gotovo precej težji od 2,3 tone, kolikor tehta mercedes-maybach. In oklepa je očitno ogromno, saj je guard prvi avto, ki ustreza certifikatu VR10. To pomeni, da je sposoben zaustavljati izstrelke z avtomatskega orožja, četudi imajo posebej trde krogle. Tudi certifikat ERV 2010 proti eksplozivnim telesom je del serijske opreme. 

Poleg sodi še kopica drugih drobnarij, kot so zagotavljanje čistega zraka v notranjosti, vožnja s praznimi pnevmatikami in tako naprej, a najbolje pri vsem je, da se guard na videz praktično ne razlikuje od klasičnega maybacha S600, vključno z vsem notranjim luksuzom.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.