Mercedes namerava po le dveh letih ukiniti svojega velikega posebneža

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Daimler katerega del je Mercedes-Benz skuša zmanjšati stroške. Po le dveh letih na trgu naj bi ukinil posebneža v svoji ponudbi.
Oglej si celoten članek

Konec oktobra leta 2016 so se na spletu pojavile skice X-class koncepta, s katerim so pri Mercedes-Benz napovedovali osvojitev teritorijev, v katerih doslej še niso imeli pravega predstavnika. Leto kasneje se je na cestah pojavil razred X, ki je imel nalogo pickupe oziroma poltovornjake spremeniti v premium vozila.

Foto: Saša Despot Mercedes-Benz razred X

Razred X je sicer plod skupnega sodelovanja Mercedes-Benza z alianso Renault-Nissan, saj se tudi Renaultov pick-up alaskan zelo navezuje na model nissan navara, ki je bil pred kratkim oblikovno in tehnološko prenovljen oziroma nadgrajen.

Foto: Saša Despot Mercedes-Benz razred X

Pri nemškem Automobilwoche, kjer se sklicujejo na vire znotraj tovarne, so objavili, da naj bi pri Mercedesu po le dveh letih trženja zdaj razred X ukinili in na ta način zmanjšali stroške, ki ogrožajo njihov cilj v povezavi z dobičkom.

Mercedes je s poltovornjakom ciljal na globalni trg, kjer je povpraševanje po tovrstnih vozilih ogromno. A so lani v Evropi, Avstraliji in Južni Afriki prodali le 16.700 modelov.

Foto: Saša Despot Mercedes-Benz razred X
Pri Automotive News Europe so zapisali, da je začetna cena v Nemčiji, ki je 37.294 evrov, previsoka, hkrati pa je konkurenca na trgu poltovornjakov, kjer so še VW amarok, ford ranger, toyota hillux, mitsubishi L200, velika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:05 18. Julij 2019.

    Pick-upi so moderni v Ameriki, ne pri nas, zato se tu razen izjem ne prodajajo, Za prodor v Ameriko pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.