Avto
4382 ogledov

Mercedes namerava po le dveh letih ukiniti svojega velikega posebneža

Mercedes-Benz razred X Saša Despot
Daimler katerega del je Mercedes-Benz skuša zmanjšati stroške. Po le dveh letih na trgu naj bi ukinil posebneža v svoji ponudbi.

Konec oktobra leta 2016 so se na spletu pojavile skice X-class koncepta, s katerim so pri Mercedes-Benz napovedovali osvojitev teritorijev, v katerih doslej še niso imeli pravega predstavnika. Leto kasneje se je na cestah pojavil razred X, ki je imel nalogo pickupe oziroma poltovornjake spremeniti v premium vozila.

Mercedes-Benz razred X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Razred X je sicer plod skupnega sodelovanja Mercedes-Benza z alianso Renault-Nissan, saj se tudi Renaultov pick-up alaskan zelo navezuje na model nissan navara, ki je bil pred kratkim oblikovno in tehnološko prenovljen oziroma nadgrajen.

Mercedes-Benz razred X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri nemškem Automobilwoche, kjer se sklicujejo na vire znotraj tovarne, so objavili, da naj bi pri Mercedesu po le dveh letih trženja zdaj razred X ukinili in na ta način zmanjšali stroške, ki ogrožajo njihov cilj v povezavi z dobičkom.

Mercedes je s poltovornjakom ciljal na globalni trg, kjer je povpraševanje po tovrstnih vozilih ogromno. A so lani v Evropi, Avstraliji in Južni Afriki prodali le 16.700 modelov.

Mercedes-Benz razred X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri Automotive News Europe so zapisali, da je začetna cena v Nemčiji, ki je 37.294 evrov, previsoka, hkrati pa je konkurenca na trgu poltovornjakov, kjer so še VW amarok, ford ranger, toyota hillux, mitsubishi L200, velika.

Komentarjev 1
  • Snežinko 07:05 18.julij 2019.

    Pick-upi so moderni v Ameriki, ne pri nas, zato se tu razen izjem ne prodajajo, Za prodor v Ameriko pa je tale avto še vedno "prešvohcen". Motor bi moral biti nad 7 litri, poraba sploh ni pomembna... samo zvezda spredaj ...prikaži več pa že nekaj časa ni dovolj za uspeh v USA, predvsem zaradi vse več okvar, ki jih imajo. Pa tudi Trump je s svojim patriotizmom povzročil, da se spet v ameriki kupuje ameriško.