Mercedes "strelja z vsemi topovi"

Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB Foto: mercedes Mercedes EQB
Mercedes nadaljuje električno ofenzivo s predstavitvijo novega SUV-ja, EQB.
Oglej si celoten članek

Le tri dni po premieri luksuzne električne limuzine EQS je Mercedes predstavil še en električni model - EQB.

Gre za električni SUV model na osnovi kompaktnega sedemsedežnega GLB-ja, ki ga bodo lahko spoznali tudi obiskovalci letošnjega avtomobilskega salona v Šanghaju.

Foto: mercedes Mercedes EQB

Novo pri nas Mercedes predstavil avto, zaradi katerega bo treba spremeniti zakonodajo

Za razliko od modela GLB, ki ponuja motorje na notranje zgorevanje, je EQB oblikovno nekoliko drugačen, a ga še vedno zaznamuje »škatlasta oblika« zaradi česar so lahko v kabino namestili sedem sedežev. Razlikuje se po spremenjenem sprednjem delu. Poleg tega ima EQB enako medosno razdaljo kot GLB, kar pomeni 2,823 metra. V dolžino sicer meri 4,684 metra, v širino 1,834 metra in v višino 1,667 metra.

Foto: mercedes Mercedes EQB

Veliko prostora tudi v prtljažniku

Standardna različica ima pet sedežev, za doplačilo pa sedem. Prostornina prtljažnika je od 465 do 1620 litrov oziroma od 495 do 1710 litrov.

V tretji sedežni vrsti lahko sedijo le potniki do višine 165 centimetrov, drugo vrsto sedežev pa je po želji mogoče premakniti za 14 centimetrov v dolžino.

Foto: mercedes Mercedes EQB

Zeleni VIP Avto za zeleni VIP prevoz

Tehnologija je povzeta po modelu GLB, posebnosti so do 20-palčna platišča (v rožnati zlati ali modri barvi), pa tudi zadnje luči z LED-diodami, ki segajo po celotni dolžini zadka.

Nove barve so tudi v kabini, pa tudi novi materiali. 

Foto: mercedes Mercedes EQB

Še letos v Evropi

Avto je zasnovan na platformi za električna vozila MFA in bo na voljo v skupaj sedmih konfiguracijah, s pogonom na sprednji ali štirikolesni pogon ter več baterijskimi paketi, ki se začnejo pri kapaciteti 66,5 kWh.

V Evropi bo model EQB 350 4Matic z dvema elektromotorjema – po enem na vsaki pogonski osi - in skupno 215 kW / 292 KM in dosegom 418 kilometrov.

Foto: mercedes Mercedes EQB

Novi mercedes Direktorji na elektriko do Münchna in nazaj

Na voljo bo tudi različica s pogonom na sprednji kolesi EQB 250 (en elektromotor s 140 kilovati moči - 190 KM) in štirikolesno gnani EQB 300 4Matic z dvema elektromotorjema in skupno okoli 183 kilovatov oči (245 KM).

Standardno se polni s polnilnikom z močjo 11 kW, ponuja pa možnost hitrega polnjenja, in sicer na enosmernih postajah za hitro polnjenje z močjo do 100 kW.

Foto: mercedes Mercedes EQB

Razkritje Razkritje: Začenja se nova doba potovanja z avtom

Po premieri na Kitajskem bo EQB v Evropi na voljo še letos. Proizvodnja bo potekala v Kecskemétu na Madžarskem in v Pekingu na Kitajskem, cene pa bodo objavljene naknadno.

EQB je del Mercedesove električne ofenzive, ki vključuje uvedbo šestih novih električnih modelov do leta 2022.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.