Mercedes U za leto 2021

Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U Foto: Scott Wu Kaiser Koncept mercedes-benza razred U
Potem ko je Daimler ukinil luksuzno znamko Maybach, bo moral za boj z BMW, ki ima v lasti znamko Rolls-Royce, in Volkswagnom z Bentleyjem poiskati nove adute za tržni delež v razredu petičnežev.
Oglej si celoten članek

Pri Daimlerju kot trenutno najbolj luksuzni produkt ponujajo podaljšani novi razred S, na voljo bo še bolj raztegnjena karoserijska različica razreda S – 600 pullman. Številni se sprašujejo, ali bo strategija s podaljšanimi različicami vzdržala oziroma kako dolgo bo vzdržala.

Eden od takih je študent oblikovanja na kalifornijski univerzi za umetnost oblikovanja Scott Wu Kaiser, ki je predlagal in narisal mercedes-benz razreda U ter ga uvrstil nad razred S.

"Mercedes-Benz bo potreboval izdelek, s katerim si bo zagotovil prevlado v najbolj luksuznem segmentu vozil," je dejal Kaiser in pojasnil, da črka U ponazarja začetnico nemške besede üppig, ki pomeni razkošen.

Razred U po besedah Kaiserja v dolžino meri 5.390 milimetrov, medosna razdalja je 3.175 milimetrov, s čimer je daljši in prostornejši tako od podaljšanega mercedesa razreda S kot bentley flying spura ter za malenkost krajši od rolls-royce ghosta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:32 3. Maj 2014.

    Pri maketi ni nobenih proporcev, sfaljen dizajn. Proporci so ravno nekaj kar je Lesnik pri Mercedesu tako dobro ujel. Tale …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.