Mercedesov predstavil električnega kralja – za sedem potnikov!

Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS Foto: Mercedes Mercedes EQS
Mercedes je predstavil svojega novega kralja v razredu SUV-jev. EQS SUV zmore na elektriko prevoziti do 600 kilometrov, v kabini je lahko pet ali sedem sedežev, v primeru 4matic različice pa je sistemska moč kar 400 kW (536 KM) in 858 Nm navora.
Oglej si celoten članek

Mercedes je na trg električnih SUV-jev vstopil z modelom EQC. Sledila sta manjša modela EQA in EQB, zdaj pa so predstavili svoj najbolj prestižen in na najbolj napreden električni športni terenec, EQS SUV.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Električni športni terenec ima v osnovi električni motor na zadnji premi, različica 4matic pa dodatno še na prednji osi. V modelu 4matic funkcija torque shift omogoča pametno brezstopenjsko porazdelitev voznega navora med zadnjim in sprednjim elektromotorjem.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

PREMIERA Mercedes predstavil kompaktni električni EQA

Osnovni EQS SUV je izvedenka 450+ s 355 KM (264 kW) in 568 Nm navora, nad njim pa je Mercedes EQS 580 4matic z močjo 536 KM in 858 Nm navora.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Razbili mit Razbili mit: To je doseg električnih pri 130 km/h

Po zagotovilih nemškega premijskega proizvajalca vozil je mogoče pri obeh različicah baterijo od 10 do 80 odstotkov napolniti v samo 31 minutah, seveda v primeru, da sta priključena na hitri polnilnik DC. Polnjenje je omogočeno z največjo močjo 200 kW, pri polnjenju z izmeničnim tokom pa je baterija napolnjena v dobrih 11 urah.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Razkritje Razkritje: Začenja se nova doba potovanja z avtom

Pri Mercedesu so postregli s podatkom o dosegu po ciklu WLTP več kot 600 kilometrov. Vseeno je skupni doseg bistveno manjši kot pri limuzini EQS, ki lahko prevozi 770 km (po WLTP).

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Konkurenti

Glavna konkurenta sta tesla model X in BMW iX xDrive50i. Mercedes je nekoliko višji in daljši od konkurenčnih SUV-jev, saj v dolžino meri 5,13 metra, 1,955 metra v širino in 1,727 metra v višino. Izbirna tretja vrsta sedežev je še ena funkcija, za katero pričakujemo, da jo bodo želeli številni kupci. Poleg tega si EQS SUV deli medosno razdaljo (3,2 metra) z limuzino EQS, vendar je višji za skoraj 20 centimetrov. Drugo vrsto sedežev je mogoče električno premikati naprej in nazaj v dolžino 12,7 centimetra.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Različica 450+ bo standardno opremljena z 12,8-palčnim multimedijskim zaslonom in 12,3-palčnim zaslonom z informacijami o vožnji. Na voljo bodo tudi panoramska streha, ogrevani sedeži in možnost dodajanja tretje vrste za skupno sedem potnikov.
S skenerjem prstnih odtisov na srednji konzoli je mogoče shraniti do sedem različnih uporabniških profilov. Nato jih je mogoče dodeliti določenim sedežem v vozilu, kjer lahko posamezni uporabniki uživajo v nastavitvah in udobju, ki jim je osebno všeč.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Avto Električni Mercedesov pionir z obrazom

Vrhunec notranje opreme predstavlja revolucionarni MBUX Hyperscreen. Ta velika, ukrivljena zaslonska enota sega skoraj v celoti od levega proti desnemu A-stebričku vozila. Trije zasloni so nameščeni pod skupnim steklenim pokrovom in so vizualno povezani.
EQS SUV je serijsko opremljen z zračnim vzmetenjem airmatic s prilagodljivim sistemom blaženja, sistemom dynamic select, ki vključuje različne režime vožnje: comfort, sport, eco in individual, ter 10-stopinjskim krmiljenjem zadnje osi.

Foto: Mercedes Mercedes EQS

Prodaja se začne še letos. Cene še niso znane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.