Milijoni iz parkomatov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Dobičkonosno. V MOL 25 novih parkomatov. Z njimi zaslužijo toliko, da bodo v dobrem letu pokrili nakup 350 parkomatov.
Oglej si celoten članek

Parkomati so v prvi polovici leta ljubljansko blagajno napolnili s 600 tisoč evri. Leta 2007 je bilo teh prihodkov v vsem letu slabih 800 tisoč evrov, kar pomeni, da zdaj poberejo za polovico več parkirnin. Ti izračuni kažejo, da se bo Mestni občini Ljubljana (MOL) v dobrem letu povrnila investicija v nakup 350 parkomatov za 1,7 milijona evrov. Te bodo sicer postopoma dobivali in postavljali še naslednja tri leta.

Od januarja bo plačljivo

Zdaj so postavili 25 novih parkomatov na Brinju (na Slovenčevi, Posavskega, Tolstojevi in Grafenauerjevi ulici), na Ziherlovi in Zeljarski ulici, na Mirju (med Barjansko cesto in Emonsko ulico), na Emonski ulici (med Zoisovo cesto in Gradaško ulico), v Mostah (med Zaloško cesto, Pokopališko in Partizansko ulico ter železnico), na Ambroževem in Vrazovem trgu ter Poljanskem nasipu. Ti bodo začeli delovati januarja.

Letos jih bodo postavili še za Astro in stadionom za Bežigradom, na tržnici Moste, Mencingerjevi ulici, v Rožni dolini do Ceste V in Trnovem do Opekarske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:11 9. Oktober 2012.

    Kradi.Kradi ,Kradi in se vec Kradi....<br />To je himna drzave slovenije<br />Ko bo ljudem te himne dovolj bo hudo - …

  • 08:56 9. Oktober 2012.

    ...in vse ostale, ki smo tu po sili razmer.

  • 08:44 9. Oktober 2012.

    to mi deli Zoki, sam guli Lublančane

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.