Avto
75 ogledov

Milijoni iz parkomatov

Parkomat Anže Petkovšek
Dobičkonosno. V MOL 25 novih parkomatov. Z njimi zaslužijo toliko, da bodo v dobrem letu pokrili nakup 350 parkomatov.

Parkomati so v prvi polovici leta ljubljansko blagajno napolnili s 600 tisoč evri. Leta 2007 je bilo teh prihodkov v vsem letu slabih 800 tisoč evrov, kar pomeni, da zdaj poberejo za polovico več parkirnin. Ti izračuni kažejo, da se bo Mestni občini Ljubljana (MOL) v dobrem letu povrnila investicija v nakup 350 parkomatov za 1,7 milijona evrov. Te bodo sicer postopoma dobivali in postavljali še naslednja tri leta.

Od januarja bo plačljivo

Zdaj so postavili 25 novih parkomatov na Brinju (na Slovenčevi, Posavskega, Tolstojevi in Grafenauerjevi ulici), na Ziherlovi in Zeljarski ulici, na Mirju (med Barjansko cesto in Emonsko ulico), na Emonski ulici (med Zoisovo cesto in Gradaško ulico), v Mostah (med Zaloško cesto, Pokopališko in Partizansko ulico ter železnico), na Ambroževem in Vrazovem trgu ter Poljanskem nasipu. Ti bodo začeli delovati januarja.

Letos jih bodo postavili še za Astro in stadionom za Bežigradom, na tržnici Moste, Mencingerjevi ulici, v Rožni dolini do Ceste V in Trnovem do Opekarske.

Komentarjev 3
  • zcmr 09:11 09.oktober 2012.

    Kradi.Kradi ,Kradi in se vec Kradi....To je himna drzave slovenijeKo bo ljudem te himne dovolj bo hudo - zelo hudo in kmalu bo tako !

  • samo.jst 08:56 09.oktober 2012.

    ...in vse ostale, ki smo tu po sili razmer.

  • mrki 08:44 09.oktober 2012.

    to mi deli Zoki, sam guli Lublančane