Mini crossover z letom 2010

Foto: Žurnal24 Mini za prihodnje leto pripravlja vročo novost. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Mini je lani predstavil konceptno različico mini crossoverja. Serijska različica naj bi sledila marca prihodnje leto na avtosalonu v Ženevi, čeprav bi morala biti predstavljena že jeseni v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Kljub vse bližjemu razkritju pa se še vedno pojavljajo namigovanja okoli poimenovanja novega minija, ki ga razvijajo pod kodnim imenom R60. Že prej so se v javnosti pojavljala imena, kot sta crossman in maxi, po zadnjih podatkih pa naj bi se lastnik Minija, BMW AG, ogrel za ime countryman. Ime countryman so v nekaterih državah že uporabljali v času klasičnega minija.

Mini crossover © Mini

 

BMW bo proizvodnjo dvignjenega minija zaupal avstrijskemu podjetju Magna Steyr, na tržišče pa naj bi ga ponudili konec leta 2010. Serijski model bo poleg različice 4x4 ponujen tudi s pogonom na sprednji kolesi, po ocenah avtomobilskih strokovnjakov pa naj bi se cene v Veliki Britaniji začele pri 14 tisoč evrih. Na voljo bo še športna različica JCW (John Cooper Works) z 1,6-litrskim turbo bencinskim motorjem z najmanj 154 kW/210 KM najvišje moči, kar bo dovolj za pospešek od 0 do 100 km/h v okoli sedmih sekundah, medtem ko naj bi bila najvišja hitrost skoraj 240 km/h.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.