Ministrstvo: Socialnih vinjet ne bo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Obrtniki diskriminirani, če bi bile za družine in invalide vinjete cenejše, pravijo na MzIP.
Oglej si celoten članek

Velike družine in gibalno ovirani, ki za svoje potrebe uporabljajo kombije, v novem vinjetnem razredu ne bodo nobena izjema, pravijo na ministrstvu za infrastrukturo in prostor (MzIP). “V tem primeru bi šlo za neposredno diskriminacijo uporabnikov,” utemeljujejo. Takšno razlikovanje, kot dodajajo, ni mogoče tudi zato, ker bi bilo ugotavljanje opravljanja gospodarske dejavnosti pri tujcih praktično nemogoče, prav tako pa se bojijo zlorab sistema.

MzIP, kot poudarjajo, sicer išče rešitve, ki bi tem skupinam omogočile dodatne olajšave, to pa bi lahko uredili tudi na socialnem področju.

Na nogah tudi obrtniki

Poleg družinskih iniciativ, o katerih smo pisali včeraj, pa se je zdaj novim cenam vinjet uprla tudi obrtno-podjetniška zbornica (OZS). “Obrtniki in mali podjetniki smo že zdaj močno obremenjeni z visokimi davki in prispevki, podražitev vinjet pa bi za nas pomenila še en finančni udarec vlade,” je odločen podpredsednik OZS Branko Meh. Medtem pa na MzIP pravijo, da bi kombiji brez tega ukrepa predstavljali nelojalno konkurenco tovornjakom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:40 7. Oktober 2013.

    kot da ministerstvo ve kaj je treba in kaj je nepotrebno???Zanimljivo je da bi se ministerstvo moralo boriti za enake …

  • 09:26 19. September 2013.

    Sem proti vinjetam po 220 eur. Se strinjam, ravno tisti, ki najbolj glasno kričijo kako smo vsi enaki ...

  • 08:37 19. September 2013.

    Sem proti vsakim izjemam. Tisti, ki po eni strani zagovarjajo teorijo enakih želodcev, po drugi strani zahtevajo izjeme, ko je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.