Muska so vprašali, ali je mogoče naročiti navaden volan ...

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Teslin odsekan "volan" je sicer v skladu s predpisi, a še vedno zelo buri duhove.
Oglej si celoten članek

Neki potencialni kupec je želel vedeti, ali bi lahko v posodobljenem Teslinem avtu model S dobil klasični okrogel volan namesto pravokotne rešitve z dvema pokončnima držaloma, ki sta povezani vodoravno le pri osi in na spodnjem delu. Pri Tesli trdijo, da so z novo rešitvijo "volana" omogočili boljšo preglednost nad voznikovim zaslonom v času, ko bo avto prevezel vse več funkcij avtonomne vožnje.

Zelo verjetno so pri znamki v razvoj takšne rešitve šli zaradi načrtov, da bodo prihodnje tesle imele prilagodljivo krmiljenje po-žici, ne več klasičnega fizičnega volanskega droga. Le da elektronska rešitev še ni dovolj razvita za serijsko proizvodnjo, zato bosta imela posodobljena model S in model X še naprej klasično fizično rešitev in krmilno razmerje, ki pri počasnem manevriraranju z novim volanom očitno predstavlja velikanski izziv. Ker avto nima več obvolanskih ročic, so na nov volan dodali tudi stikala za smernike, dolge luči in brisalce. 

Teslin volan Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Mnogi nad "ponovno iznajdbo" volanskega "obroča" niso navdušeni in si želijo opcije s klasičnim volanom. A je šef Elon Musk z eno besedico utopil takšne upe. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:12 26. Julij 2021.

    komunist zavija samo levo, torej je treba pol volana odžagat !

  • 12:02 26. Julij 2021.

    Če ne rabi volana, kaj potem rabi pedala???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.