Avto
5226 ogledov

Muska so vprašali, ali je mogoče naročiti navaden volan ...

Tesla model S Tesla
Teslin odsekan "volan" je sicer v skladu s predpisi, a še vedno zelo buri duhove.

Neki potencialni kupec je želel vedeti, ali bi lahko v posodobljenem Teslinem avtu model S dobil klasični okrogel volan namesto pravokotne rešitve z dvema pokončnima držaloma, ki sta povezani vodoravno le pri osi in na spodnjem delu. Pri Tesli trdijo, da so z novo rešitvijo "volana" omogočili boljšo preglednost nad voznikovim zaslonom v času, ko bo avto prevezel vse več funkcij avtonomne vožnje.

Zelo verjetno so pri znamki v razvoj takšne rešitve šli zaradi načrtov, da bodo prihodnje tesle imele prilagodljivo krmiljenje po-žici, ne več klasičnega fizičnega volanskega droga. Le da elektronska rešitev še ni dovolj razvita za serijsko proizvodnjo, zato bosta imela posodobljena model S in model X še naprej klasično fizično rešitev in krmilno razmerje, ki pri počasnem manevriraranju z novim volanom očitno predstavlja velikanski izziv. Ker avto nima več obvolanskih ročic, so na nov volan dodali tudi stikala za smernike, dolge luči in brisalce. 

Tesla model S Teslin volan Avto Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Mnogi nad "ponovno iznajdbo" volanskega "obroča" niso navdušeni in si želijo opcije s klasičnim volanom. A je šef Elon Musk z eno besedico utopil takšne upe. 

Komentarjev 2
  • lada 12:12 26.julij 2021.

    komunist zavija samo levo, torej je treba pol volana odžagat !

  • Toma 12:02 26.julij 2021.

    Če ne rabi volana, kaj potem rabi pedala???