Na spletu se je pojavil novi renault scenic

Foto: Renault
Foto: Renault
Znana je prva podoba nove generacije Renaultovega enoprostorca scenica. Javnosti bo vozilo uradno predstavljeno v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.
Oglej si celoten članek

Novi renault scenic je narejen na novi CMF modularni platformi, tako kot model megane - v ponedeljek smo predstavili prve fotografije in podatke o karavanski različici megana grandtour.

V primerjavi z aktualnim modelom je nekoliko daljši, širši, tehta okoli 100 kilogramov manj, potovalni prostor pa je večji, materiali so boljši.

Kasneje sedemsedežni grand scenic

Scenic bo še naprej na voljo s petimi ali sedmimi sedeži (pričakuje se, da bo model grand scenic predstavljen jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu). V motorni paleti bodo bencinski in dizelski motorji, ki smo jih spoznali v meganu. Menjalniki bodo pet- in šeststopenjski ročni, kot tudi EDC dvosklopčni samodejni menjalni.

Foto: Renault Renault scenic Govori se celo o hibridni različici, ki bi kombinirala TCe bencinski motor in elektromotor, a ta pogon kupcem naj ne bi bil na voljo od začetka lansiranja modela na trg. Tuji mediji pišejo, podatke iz Renaulta še pričakujemo, da bo osnovna dizelska različica v zrak izpustila manj kot 100 gramov CO2 na kilometer.

Po predhodno znanih informacijah bo imel novi scenic v potovalni kabini 8,7-palčni ekran, head-up projekcijski zaslon in digitalno instrumentalno tablo.

Prodaja na slovenskem trgu naj bi se predvidoma začela novembra letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.