Avto
97 ogledov

Na spletu se je pojavil novi renault scenic

Renault scenic Renault
Znana je prva podoba nove generacije Renaultovega enoprostorca scenica. Javnosti bo vozilo uradno predstavljeno v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Novi renault scenic je narejen na novi CMF modularni platformi, tako kot model megane - v ponedeljek smo predstavili prve fotografije in podatke o karavanski različici megana grandtour.

V primerjavi z aktualnim modelom je nekoliko daljši, širši, tehta okoli 100 kilogramov manj, potovalni prostor pa je večji, materiali so boljši.

Kasneje sedemsedežni grand scenic

Scenic bo še naprej na voljo s petimi ali sedmimi sedeži (pričakuje se, da bo model grand scenic predstavljen jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu). V motorni paleti bodo bencinski in dizelski motorji, ki smo jih spoznali v meganu. Menjalniki bodo pet- in šeststopenjski ročni, kot tudi EDC dvosklopčni samodejni menjalni.

Renault scenic | Avtor: Renault Renault
Govori se celo o hibridni različici, ki bi kombinirala TCe bencinski motor in elektromotor, a ta pogon kupcem naj ne bi bil na voljo od začetka lansiranja modela na trg. Tuji mediji pišejo, podatke iz Renaulta še pričakujemo, da bo osnovna dizelska različica v zrak izpustila manj kot 100 gramov CO2 na kilometer.

Po predhodno znanih informacijah bo imel novi scenic v potovalni kabini 8,7-palčni ekran, head-up projekcijski zaslon in digitalno instrumentalno tablo.

Prodaja na slovenskem trgu naj bi se predvidoma začela novembra letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.