Najava športnega peugeota 208

Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi Foto: Peugeot Peugeot 208 GTi
Peugeot je objavil fotografije bodočega modela 208 GTI v konceptni različici. Javnosti bo predstavljen 6. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.
Oglej si celoten članek

Športno različico konceptnega modela 208 bo poganjal 1,6-litrski turbomotor, ki je sposojen iz modela RCZ THP 200, že zdaj pa se jasno namiguje, da bo vgrajen tudi v serijsko različico GTI.

Pogonski agregat zmore 147 kilovatov moči (200 KM) in 275 Nm navora, kombiniran pa je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Pri Peugeotu trdijo, da je v tej kombinaciji pogonskega stroja in menjalnika pospešek od 0 do 100 km/h manjši od sedmih sekund.

Karoserija je dobila diskretne, a očem vidne dodatke, kot je aerodinamični komplet, in GTI-logotipe iz brušenega aluminija na maski ter bokih. Izstopajo tudi velika aluminijasta platišča. V notranjosti dominira high-tech videz z LED-osvetlitvijo, za še bolj športni videz pa poskrbijo športni sedeži, volanski obroč, oblečen v usnje, ročica menjalnika in dodatki iz aluminija.

Za zdaj uradne potrditve o serijski proizvodnji modela 208 GTI še ni, a je pričakovati, da je to zgolj formalnost, še posebej zato, ker bodo koncept javnosti pokazali na enem najpomembnejših avtomobilskih salonov, v Ženevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.