Najbolj duhamoren test pri avtu

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Nek test pri novih avtih je tako duhamorno ponavaljajoč, da so ga sposobni opravljati le roboti.
Oglej si celoten članek

Testiranje vzdržljivosti posameznih delov na avtomobilu ni mogoče opraviti v nekaj minutah. Avtomobilski proizvajalci se poslužujejo različnih načinov, kako čim hitreje "postarajo" nek avtomobil, da lahko ocenijo, ali bo strankam zvesto služil še tudi po dolgih letih naporne uporabe. 

Avto Kako v treh tednih preverijo obrabo vozila v 10 letih?

Pred kratkim smo vam predstavili način, kako pri Fordu testirajo sedeže, pri Nissanu pa imajo robota, ki je sposoben vdano opravljati še bolj dolgočasno delo - zapiranje in odpiranje vrat na avtu.

Robot, ljubkovalno poimenovan Rozie, vsako minuto devetkrat odpre in zapre vrata na avtu. Včasih nežno, včasih malo manj. To mora ponoviti kar 45.000-krat, s čimer v treh dneh uspe simulirati uporabo avta skozi dobo 10 let. Pri Nissanu na ta način preverjajo, ali bo zapiranje in odpiranje tudi po tolikem času še vedno potekalo brezhibno. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.