Avto
3079 ogledov

Kako v treh tednih preverijo obrabo vozila v 10 letih?

Ford Fiesta Saša Despot
Roboti v avtomobilski industriji delajo čudeže.

Ford pri preverjanju kakovosti sedežev uporablja tudi robota z vzdevkom ‘Robutt’ (‘Ritbot’), ki posnema premikanje človeške zadnjice. Njegova naloga je preverjanje za zagotavljanje trajnosti sedežev. Robotska zadnjica vstopa v avto enako kot voznik in sopotniki.

Fordov testni center v Lommlu preizkusili smo Avto Ford transit: Preizkusili smo ga na krut način
 
Inženirji so uporabili kartiranje tlaka in vzpostavili ‘vzorec sedanja’, ti podatki pa omogočajo preizkus obrabe materialov z robotsko zadnjico.

“Od prvega trenutka, ko vstopimo v avto, sedež ustvari občutek udobja in kakovosti,” je povedala Svenja Froehlich, inženirka za področje trajnosti na Fordovem evropskem sedežu v Kölnu. “Prej smo uporabljali pnevmatske valje, ki so se preprosto premikali gor in dol. Z ‘Robuttom’ lahko zdaj natančno ponovimo resnično človeško gibanje in ravnanje.”

Fordov inteligentni omejevalnik hitrosti ZARADI TEGA SISTEMA Avto Zaradi Fordovega sistema policisti zmajujejo z glavo

‘Robutt’ ustreza meram povprečnega človeka in je v sklopu testiranj nove fieste omogočil simulacijo desetih let voženj v samo treh tednih – 25.000 vstopanj, sedanj in vstajanj. Novi preizkus zdaj izvajajo za vsa Fordova vozila v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.