Avto
121 ogledov

Fordovi delavci opremljeni z zapestnimi napravami za odkrivanje napak

Fordova aplikacija Ford
Ford je razvil nosljivo napravo, ki v povezavi s pametnim telefonom delavcem na proizvodni liniji omogoča hitrejša in natančnejša preverjanja kakovosti novih vozil.

Prej so delavci v Fordovem proizvodnem obratu v španski Valencii uporabljali sistem, ki je bil zasnovan na papirju in je za dostop do informacij na namiznem računalniku vsak dan zahteval hojo na razdalji več kot kilometer. Zdaj preverjanje opremljenosti in kakovosti na izbrani točki omogoča nova aplikacija v sistemu Android, povezana s prenosno napravo za zagotavljanje kakovosti, ki si jo uporabnik namesti na zapestje, delavec pa lahko tudi v hipu ustavi proizvodno linijo.

Zmanjšanje vpliva na človeške napake

Z Bluetoothom opremljena naprava izpolnjuje natančne zahteve za preverjanje kakovosti vsakega vozila, ki se pomika po proizvodni liniji. Prikaz na zaslonu na dotik naprave, ki jo ima uporabnik nameščeno na zapestju, omogoča članom ekipe sprotno spremljanje in odobritev. Novi sistem je pomagal zmanjšati stopnjo človeških napak za sedem odstotkov, obenem pa je preverjanje vsakega vozila hitrejše za sedem sekund. Samo v Valencii, kjer bo pričakovano število v tem letu izdelanih vozil preseglo 400.000 enot, predstavlja to velik prihranek časa, ki omogoča dodatne preglede kakovosti. Še posebej zato, ker Ford v Valencii proizvaja šest modelov in še več karoserijskih različic, kar pomeni na stotine različnih oprem vozil.

Uporabo nosljive naprave, povezane z aplikacijo na pametnem telefonu, je upravnemu vodstvu tovarne predlagal Ramón García, vodja Fordove proizvodnje, ko je svoje kolege in družinske člane opazoval med vse pogostejšo uporabo aplikacij na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih med premori za kosilo in doma. Ford je v sodelovanju z lokalnim programerskim podjetjem Visia Solutions S.L. nato razvil aplikacijo za sistem Android.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.