Najboljše zavore imajo ...

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz SL 63 AMG Foto: Žurnal24 Audi A8 Foto: Žurnal24 Audi RS5 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: Seat Seat ibiza FR Foto: Žurnal24 Kategorija najboljši osebni avtomobil: Jaguar XJ Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz SLK 250 DCI Foto: Žurnal24 bmw 5 touring Foto: Gregor Prebil Mercedes-Benz C220 CDI Avantgarde Foto: Žurnal24 Mercedes E predstavlja velik tehnološki korak naprej, po zaslugi sistemov za akt Foto: Žurnal24 Opel insignia sports tourer prinaša svež veter v karavansko ponudbo Opla. Foto: Žurnal24 Mercedes C63 AMG Coupe Foto: Žurnal24 Mazda CX-7 Foto: BMW BMW M5 Foto: Miha Pečoler Audi A6 3.0 TDI quattro S-tronic Foto: Andrej Leban Mercedes-benz razred B Foto: Porsche Porsche 911 carrera black edition Foto: Jaguar Jaguar XFR Foto: Žurnal24 Porsche panamera diesel Foto: Porsche Porsche boxter S black edition Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz E 63 AMG Foto: Žurnal24 Foto: BMW BMW M3 coupe Foto: Žurnal24 Nissan GT-R Black Edition Foto: Porsche Porsche cayman S Foto: Žurnal24 Porsche 911 turbo Foto: Žurnal24 Audi RS3 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz SLS AMG Foto: Audi Audi R8 GT spyder Foto: Žurnal24 HRE porsche 911 GT3 RS
Nemški novinarji so naredili zanimiv preizkus, v katerem so ugotavljali, kateri avtomobili imajo najkrajšo zaviralno pot. V fotogaleriji lahko preverite, katerih 30 avtomobilov ima najbolj učinkovite zavore.
Oglej si celoten članek

V kriznih primerih pri zaviranju pogosto šteje vsak meter. Pri nemški avtomobilistični reviji Autobild vsako leto preizkusijo kakovost zavor in zaviralno pot več kot 700 vozil. Glede na testiranja so naredili analizo in sestavili lestvico 30 avtomobilov z najboljšimi zavorami.

V večini primerov gre za čistokrvna športna vozila, ki imajo vgrajene bolj zmogljive zavore, hkrati pa so v prednosti tudi zaradi nizkega težišča in uporabe lahkih materialov pri izdelavi konstrukcije. Proizvajalci se pri navadnih modelih za vgradnjo zavor odločajo na podlagi zmogljivosti motorja in najvišje hitrosti. Kljub vsemu pa testiranja niso minila brez presenečenj, saj so se med najboljše vrinila tudi nekatera težka vozila in SUV modeli. To je izjemen dosežek, saj morajo imeti vozila, ki tehtajo dve toni, v primerjavi z lažjimi avtomobili bistveno zmogljivejše zavore, da se zaustavijo v enakem času. Vsa vozila, ki so se uvrstila med 30 najboljših, se pri hitrosti 100 km/h ustavijo na razdalji manjši od 35 metrov.

NE SPREGLEJTE: V četrtek vam bomo predstavili še lestvico vozil, ki se na testiranjih zaviranj niso izkazala. Zanimivo je, da je med 30 najslabšimi veliko število majhnih vozil, kar pomeni, da nizka teža ni zagotovilo, da se bo vozilo hitro ustavilo. Dobra novica je ta, da se je zavorna pot v zadnjih letih s prihodom novih vozil znatno znižala. Zasluga gre izboljšavam zavor, sistemov za nadzor zaviranja in napredka pri pnevmatikah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.