Najmanjši Mercedesov SUV že na slovenskih cestah

Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA
Mercedes-Benz je namenil osvežitev svojemu najmanjšemu športnemu terencu, mercedesu-benzu GLA, ki je že na voljo tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Osvežitev se najbolj odraža v spremenjenih sprednjem in zadnjem delu. Nova maska ima navpične rešetke, ki jih seka vodoravna prečka, odbijač pa je z vidno zaščito dna postal bolj terenski. Posodobljeni so tudi LED žarometi spredaj in LED zadnje luči. V ponudbo so dodali tudi novo spektralno modro barvo karoserije in štiri dodatna kolesna platišča, ki so lahko 18- ali 20-palčna.

Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA

Prenovljena notranjost je serijsko na voljo s 7-palčnim zaslonom merilnikov in 10,25-palčnim zaslonom infozabavnega sistema, za doplačilo pa sta lahko oba 10,25-palčna. Izboljšan je tudi sistem MBUX z novimi slogi prikaza informacij in možnostmi individualizacije. Vozniku lahko pomaga tudi govorni asistent, potniki pa se lahko zabavajo z naborom mini iger, ki avtomobil spremenijo v igralno konzolo.

Volanski obroč, ki je lahko v različici AMG line tudi ogrevan, je lahko usnjen ali iz umetnega usnja artico. Iz njega so lahko tudi sedeži, ki so lahko opcijsko obarvani tudi v žajbljevo sivo barvo. Sicer je na voljo več barvnih kombinacij notranjosti, sedeži a so lahko tudi iz reciklirane tkanine.

Pri Mercedesu-Benzu so nadgradili tudi serijsko opremo avtomobilov. Že osnovna različica je serijsko opremljena z usnjenim volanom, sprednjimi LED lučmi z asistentom za dolge luči, kamero za vzvratno vožnjo in paketom USB. Kupci lahko povsem individualno kombinirajo tudi barve in okrasne elemente.

Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA

Vsi bencinski motorji, ki delujejo v kombinaciji s 7- ali 8-stopenjskimi samodejnimi menjalniki, so po novem 48-voltno blago hibridizirani. Za 5 kilovatov se je na 80 kilovatov povečala tudi moč elektromotorja na priključno hibridnem mercedesu-benzu GLA 250 e. Baterijo je mogoče napolniti z izmeničnim tokom z močmi od 3,7 do 11 kilovatov, možno pa je tudi polnjenje z enosmernim tokom z močjo 22 kilovatov. Na voljo je tudi 2-litrski turbodizelski motor s tremi močmi.

Najcenejši bencinski mercedes-benz GLA 180 je na voljo za najmanj 47.990 evrov, priključni hibrid stane vsaj 57.990 evrov, za najcenejšega dizla 180 d pa bo treba odšteti vsaj 48.990 evrov.

dezurni@styria-media.si

Foto: Mercedes-Benz mercedes-benz GLA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:09 16. Avgust 2023.

    Kupci že stojijo v vrsti do Šterna, da bi naročili tistega, ki stane preko 57.000€.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.