Avto
10691 ogledov

Najmanjši Mercedesov SUV že na slovenskih cestah

mercedes-benz GLA
1/5
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz je namenil osvežitev svojemu najmanjšemu športnemu terencu, mercedesu-benzu GLA, ki je že na voljo tudi v Sloveniji.

Osvežitev se najbolj odraža v spremenjenih sprednjem in zadnjem delu. Nova maska ima navpične rešetke, ki jih seka vodoravna prečka, odbijač pa je z vidno zaščito dna postal bolj terenski. Posodobljeni so tudi LED žarometi spredaj in LED zadnje luči. V ponudbo so dodali tudi novo spektralno modro barvo karoserije in štiri dodatna kolesna platišča, ki so lahko 18- ali 20-palčna.

mercedes-benz GLA | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Prenovljena notranjost je serijsko na voljo s 7-palčnim zaslonom merilnikov in 10,25-palčnim zaslonom infozabavnega sistema, za doplačilo pa sta lahko oba 10,25-palčna. Izboljšan je tudi sistem MBUX z novimi slogi prikaza informacij in možnostmi individualizacije. Vozniku lahko pomaga tudi govorni asistent, potniki pa se lahko zabavajo z naborom mini iger, ki avtomobil spremenijo v igralno konzolo.

Volanski obroč, ki je lahko v različici AMG line tudi ogrevan, je lahko usnjen ali iz umetnega usnja artico. Iz njega so lahko tudi sedeži, ki so lahko opcijsko obarvani tudi v žajbljevo sivo barvo. Sicer je na voljo več barvnih kombinacij notranjosti, sedeži a so lahko tudi iz reciklirane tkanine.

Pri Mercedesu-Benzu so nadgradili tudi serijsko opremo avtomobilov. Že osnovna različica je serijsko opremljena z usnjenim volanom, sprednjimi LED lučmi z asistentom za dolge luči, kamero za vzvratno vožnjo in paketom USB. Kupci lahko povsem individualno kombinirajo tudi barve in okrasne elemente.

mercedes-benz GLA | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Vsi bencinski motorji, ki delujejo v kombinaciji s 7- ali 8-stopenjskimi samodejnimi menjalniki, so po novem 48-voltno blago hibridizirani. Za 5 kilovatov se je na 80 kilovatov povečala tudi moč elektromotorja na priključno hibridnem mercedesu-benzu GLA 250 e. Baterijo je mogoče napolniti z izmeničnim tokom z močmi od 3,7 do 11 kilovatov, možno pa je tudi polnjenje z enosmernim tokom z močjo 22 kilovatov. Na voljo je tudi 2-litrski turbodizelski motor s tremi močmi.

Najcenejši bencinski mercedes-benz GLA 180 je na voljo za najmanj 47.990 evrov, priključni hibrid stane vsaj 57.990 evrov, za najcenejšega dizla 180 d pa bo treba odšteti vsaj 48.990 evrov.

dezurni@styria-media.si

mercedes-benz GLA | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Komentarjev 1
  • andrej084 15:09 16.avgust 2023.

    Kupci že stojijo v vrsti do Šterna, da bi naročili tistega, ki stane preko 57.000€.