Najpogostejše napake pri avtomobilih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri avtomobilih jo največkrat zagode elektrika, kažejo najnovejši izsledki nemškega nacionalnega avtomobilističnega združenja ADAC, ki je objavilo statistiko najpogostejših okvar na avtomobilih.
Oglej si celoten članek

ADAC je podrobno predelal 230 tisoč različnih okvar, ki so jih imeli nemški vozniki v letu 2011. Ugotovil je, da je 41,2 odstotka vseh okvar povezanih z električno napeljavo, torej z akumulatorjem, zaganjačem, lučmi ali alternatorjem. Na drugem mestu so po poročanju Auto Bilda težave z zagonom motorjev, njegovimi senzorji ali kontrolnimi lučkami. Takšnih težav je 18,4 odstotka.

Sledijo mehanične napake na motorju (7,4), težave z gorivom (5,3), klimatizacijo (4,5) in izpušnim sistemom. Med napakami v kategoriji "ostalo" je 21,6 odstotka napak, med katerimi ADAC izpostavlja težave s pnevmatikami, volanskim mehanizmom, zavorami ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.