Napoved octavie coupe?

Foto: Škoda Škoda Vision C concept Foto: Škoda Škoda Vision C concept Foto: Škoda Škoda Vision C concept Foto: Škoda Škoda Vision C concept Foto: Škoda Škoda Vision C concept
Škoda načrtuje novo generacijo fabie in superba, prav tako nova modela suva. Med novostmi naj bi bilo še eno presenečenje, ki je zaenkrat na spletu na ogled v konceptni obliki.
Oglej si celoten članek

Čehi pripravljajo škodo octavio coupe s petimi vrati in ne štirimi, kot je bilo napovedano. Danes so objavili prve uradne fotografije koncepta, ki bo premierno predstavljen na avtosalonu v Ženevi.

Gre za model vison C, ki naj bi v serijski različici na ceste zapeljal leta 2015 ali 2016.

Koncept je zelo drugačen od standardnega modela, ne le zaradi kupejevsko padajoče linije strehe. Nov je tudi sprednji del z novimi žarometi. Platforma je Volkswagnova – MQB. V dolžino meri okoli 4.700 milimetrov, v širino pa 1.820. Za pogon koncepta je predviden 1,4-litrski štirivaljni TSI-agregat z 81 kilovati moči (110 KM), ki je lahko kombiniran s plinsko inštalacijo, kar pomeni porabo 3,4 kilograma na 100 kilometrov, izpustov ogljikovega dioksida je v tem primeru 91 gramov na prevožen kilometer.

V serijskih različicah bodo svoj prostor našli bencinski in dizelski agregati prostornine med 1,4 in 2,0 litra, omenja se tudi športna različica RS z 2,0-litrskim turbomotorjem z okoli 206 kilovati moči (280 KM).

Standarden je pogon na dve kolesi, opcija pri serijskem modelu vision C bo pogon 4x4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.