Avto
45 ogledov

Napoved octavie coupe?

Škoda Vision C concept
1/5
Škoda
Škoda načrtuje novo generacijo fabie in superba, prav tako nova modela suva. Med novostmi naj bi bilo še eno presenečenje, ki je zaenkrat na spletu na ogled v konceptni obliki.

Čehi pripravljajo škodo octavio coupe s petimi vrati in ne štirimi, kot je bilo napovedano. Danes so objavili prve uradne fotografije koncepta, ki bo premierno predstavljen na avtosalonu v Ženevi.

Gre za model vison C, ki naj bi v serijski različici na ceste zapeljal leta 2015 ali 2016.

Koncept je zelo drugačen od standardnega modela, ne le zaradi kupejevsko padajoče linije strehe. Nov je tudi sprednji del z novimi žarometi. Platforma je Volkswagnova – MQB. V dolžino meri okoli 4.700 milimetrov, v širino pa 1.820. Za pogon koncepta je predviden 1,4-litrski štirivaljni TSI-agregat z 81 kilovati moči (110 KM), ki je lahko kombiniran s plinsko inštalacijo, kar pomeni porabo 3,4 kilograma na 100 kilometrov, izpustov ogljikovega dioksida je v tem primeru 91 gramov na prevožen kilometer.

V serijskih različicah bodo svoj prostor našli bencinski in dizelski agregati prostornine med 1,4 in 2,0 litra, omenja se tudi športna različica RS z 2,0-litrskim turbomotorjem z okoli 206 kilovati moči (280 KM).

Standarden je pogon na dve kolesi, opcija pri serijskem modelu vision C bo pogon 4x4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.