Avto
9 ogledov

Novi clubman tik pred vrati

Mini clubman concept
1/11
MINI
Po premiernem razkritju nove generacije minija v klasični trivratni kombilimuzinski izvedenki in konceptu JWC bo v Ženevi predstavljen tudi koncept, ki najavlja prihod nove karoserijske izvedenke clubman.

Tudi clubman je narejen na novi platformi UKL1. Z 4.223 milimetri predhodnika v dolžino prekaša za 260 milimetrov, prav tako je za 170 milimetrov širši (zdaj 1.844 milimetrov) in za 25 milimetrov višji (zdaj 1.450 milimetrov). Povedano drugače, novi clubman je za 128 milimetrov daljši in 54 milimetrov širši od aktualne različice mini countrymana.

Konceptni clubman je med drugim dobil paket 19-palčnih aluminijastih platišč, številne komirane dodatke (kromirana so tudi vzvratna ogledala) in stekleno panoramsko streho. V potovalnem prostoru najdemo usnje, les, krom ... Osrednji del potovalnega prostora predstavlja zaslon visoke resolucije. Zadržal je dvodelna krilna vrata na zadku.

Serijski clubman bodo poganjali novi 1,5 litrski trivaljni motor ter novi dvolitrski bencinski in dizelski štirivaljni agregati. Moč se bo na cesto prenašala s pomočjo šeststopenjskega ročnega ali šeststopenjskega samodejnega menjalnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.