Napoved za novi model iz Revoza

Foto: Renault Renault twin'z Foto: Renault Renault twin'z Foto: Renault Renault twin'z Foto: Renault Renault twin'z Foto: Renault Renault twin'z Foto: Renault Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z Foto: Žurnal24 Renault twin'z
Renault in britanski oblikovalec Ross Lovegrove sta na Triennalu v Milanu razkrila električno vozilo z imenom twin’z, ki bo navdih novemu twingu in smartu forfour, ki ju bodo izdelovali v tovarni v Revozu v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Ta konceptni avto je rezultat tesnega sodelovanja dveh svetov, kjer je oblikovanje zelo pomembno: svet pohištva in svet avtomobilizma.

Predstavljajoč "igro" v novi oblikovalski strategiji Renaulta ponuja twin’z  zabaven, sodoben, umetniški pogled na mestni avto, osredotočen na čustva in čutila. Navdih je twin’z našel v nekaterih najznačilnejših Renaultovih modelih, kot sta renault 5 in renault twingo. Twin’z je električen avto, z motorjem in pogonom zadaj. Motor ima največjo moč 50 kilovatov (68 KM), energijo pa pridobiva s pomočjo litij-ionskih baterij, ki so skrite v dnu vozila.

Renault je povabil britanskega oblikovalca Rossa Lovegrova, da k vozilu doda svoj prispevek, in rezultat je vozilo, v katerem se mešata tehnologija in izpopolnjenost. Ross Lovegrove je imel proste roke pri oblikovanju notranjosti tako, da je le-ta resnično prijazna do potnikov. Ta projekt dokazuje, kako lahko najrazličnejši navdihi usmerjajo oblikovalski proces in nazadnje privedejo do izvirnega pristopa k oblikovanju mestnega avtomobila.

S 3.627 milimetra dolžine, 1.705 milimetra širine in 1.506 milimetrov višine je twin'z le malo večji od sedanjega twinga, a ima z 2.495 milimetri v primerjavi s sedanjimi 2.365 milimetri opazno daljšo medosno razdaljo.

Tretja generacija twinga naj bi na ceste zapeljala konec prihodnjega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.