Avto
9 ogledov

Napoved za novi model iz Revoza

Renault twin'z
1/16
Renault
Renault in britanski oblikovalec Ross Lovegrove sta na Triennalu v Milanu razkrila električno vozilo z imenom twin’z, ki bo navdih novemu twingu in smartu forfour, ki ju bodo izdelovali v tovarni v Revozu v Novem mestu.

Ta konceptni avto je rezultat tesnega sodelovanja dveh svetov, kjer je oblikovanje zelo pomembno: svet pohištva in svet avtomobilizma.

Predstavljajoč "igro" v novi oblikovalski strategiji Renaulta ponuja twin’z  zabaven, sodoben, umetniški pogled na mestni avto, osredotočen na čustva in čutila. Navdih je twin’z našel v nekaterih najznačilnejših Renaultovih modelih, kot sta renault 5 in renault twingo. Twin’z je električen avto, z motorjem in pogonom zadaj. Motor ima največjo moč 50 kilovatov (68 KM), energijo pa pridobiva s pomočjo litij-ionskih baterij, ki so skrite v dnu vozila.

Renault je povabil britanskega oblikovalca Rossa Lovegrova, da k vozilu doda svoj prispevek, in rezultat je vozilo, v katerem se mešata tehnologija in izpopolnjenost. Ross Lovegrove je imel proste roke pri oblikovanju notranjosti tako, da je le-ta resnično prijazna do potnikov. Ta projekt dokazuje, kako lahko najrazličnejši navdihi usmerjajo oblikovalski proces in nazadnje privedejo do izvirnega pristopa k oblikovanju mestnega avtomobila.

S 3.627 milimetra dolžine, 1.705 milimetra širine in 1.506 milimetrov višine je twin'z le malo večji od sedanjega twinga, a ima z 2.495 milimetri v primerjavi s sedanjimi 2.365 milimetri opazno daljšo medosno razdaljo.

Tretja generacija twinga naj bi na ceste zapeljala konec prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.