Naslednik S-typa

Foto: Žurnal24 Jaguar XF
Novi XF bo zvezda jaguarjevega razstavnega prostora na 62. avtomobilskem sejmu v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Naslednik S-typa, zamišljen kot tekmec BMW seriji 5 in mercedesovemu razredu E, največ novosti prinaša v oblikovalskem smislu. Pod njegovo obliko se je podpisal Ian Callum, navdih pa je našel v prvih različicah modela XJ, ki so ga izdelovali med letoma 1968 in 1973. Pri Jaguarju so ponosni, da so recept križanja razkošja in športnosti privedli do nove meje, oziroma naredili izvirni avtomobil kupejevskih linij in izrednega udobja za pet potnikov.

Poleg udobja in vsaj 500-litrskega prtljažnika Britanci dodajajo še kakovostne materiale in tehnološke inovacije (tehnologijo touch-screen, napredni avtomatski menjalnik, vrhunski audiosistem z osmimi zvočniki znamke Bowers & Wilkins).



Štirikolesnik bo na trg prispel s tremi bencinskimi in enim dizelskim motorjem. Osnova je bencinski 3,0-litrski motor V6 s 176 kW/240 KM. Tu sta še 4,2-litrski V8 motor V8 z močjo 220 kW/300 KM ter drugi, ki je podprt s kompresorjem, ki razvije 309 kW/420 KM. Vsi trije modeli so opremljeni s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/h. Dizelska različica XF ima vgrajen 2,7-litrski agregat moči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.