Ne ignorirajte tega znaka, zdaj je paritveno obdobje

Foto: Profimedia Divjad na cesti Foto: Žurnal24 Statistika povozov divjadi zajema le prijavljene primere, dejansko število pa je Foto: TZAVT, 21.9.2013., divjad, srna, avtor: Shutterstock divjad, srna
Zdaj je eno od dveh obdobij v letu, ko je več trkov s srnjadjo.
Oglej si celoten članek

"Mariborski policisti smo bili v zadnjih 24 urah (do 7. ure) obveščeni o kar 11 nesrečah, v katerih je prišlo do trčenja z divjadjo," so v sredo opozorili mariborski policisti. 

Včeraj je srna na vozišču ovirala promet na štajerski avtocesti med počivališčem Polskava in priključkom Slovenska Bistrica sever v smeri Ljubljane.

Pozor, paritveno obdobje

"Končuje se paritveno obdobje srnjadi, ki poteka tako, da srnjak podi srno. Dve obdobji sta bolj tvegani: aprila in maja gre za delitev teritorija, zdaj pa je obdobje paritve," je pojasnil direktor Lovske zveze Slovenije Srečko Žerjav. Dodaja, da v teh obdobjih zaznavajo nekaj več trkov vozil v divjad, a ne gre pa za dramatično odstopanje. 

"Vsi bolj tvegani odseki so označeni s tablami, ki opozarjajo na divjad,"  je dodal Žerjav. 

"Voznikom svetujemo, naj na mestih, oziroma odsekih opremljenih z znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo posebej previdno, s prilagojeno hitrostjo in počasneje," pa svetuje policija. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.