Avto
1112 ogledov

Ne ignorirajte tega znaka, zdaj je paritveno obdobje

Divjad na cesti
1/3
Profimedias
Zdaj je eno od dveh obdobij v letu, ko je več trkov s srnjadjo.

"Mariborski policisti smo bili v zadnjih 24 urah (do 7. ure) obveščeni o kar 11 nesrečah, v katerih je prišlo do trčenja z divjadjo," so v sredo opozorili mariborski policisti. 

Včeraj je srna na vozišču ovirala promet na štajerski avtocesti med počivališčem Polskava in priključkom Slovenska Bistrica sever v smeri Ljubljane.

Pozor, paritveno obdobje

"Končuje se paritveno obdobje srnjadi, ki poteka tako, da srnjak podi srno. Dve obdobji sta bolj tvegani: aprila in maja gre za delitev teritorija, zdaj pa je obdobje paritve," je pojasnil direktor Lovske zveze Slovenije Srečko Žerjav. Dodaja, da v teh obdobjih zaznavajo nekaj več trkov vozil v divjad, a ne gre pa za dramatično odstopanje. 

"Vsi bolj tvegani odseki so označeni s tablami, ki opozarjajo na divjad,"  je dodal Žerjav. 

"Voznikom svetujemo, naj na mestih, oziroma odsekih opremljenih z znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo posebej previdno, s prilagojeno hitrostjo in počasneje," pa svetuje policija. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.